Kiválasztási teszt

A kiválasztás kifejezetten erőforrás-igényes folyamat, órákat tölthetünk az önéletrajzok bogarászásával, a jelöltek alapos megismerésével, a betanulási időszak szervezésével, stb. Éppen ezért, ma már számos kisebb-nagyobb cég használ kiválasztásának támogatásához kompetencia felméréseket és egyéb teszteket. Modern tesztjeink alkalmasak a job-fit, boss-fit, team-fit hármas (munkaköri rátermettség, vezető és beosztott, illetve a jelölt és a csapat összhangja, összeillése) felmérésére, ezzel biztosítva, hogy gyorsabban pályára állíthassa az ideális jelöltet. Érdekelné, hogyan működik? Esetleg kipróbálná? Lépjen kapcsolatba velünk!

Miért éri meg tesztet használni kiválasztáshoz?

Csak elvétve számítják ki a hazai cégek, hogy valójában mekkora költséggel jár egy-egy munkatárs kiválasztása. A Trenkwalder szerint akár egy bruttó 200-250 ezer forintos bérkategóriába tartozó munkatárs kiválasztásának költsége is elérheti a 7-800 ezer forintot. Ha pedig rosszul sikerül a kiválasztás, az újbóli toborzás költsége és a próbaidő során kifizetett bér összege elérheti a 2-2,5 millió forintot is1.
A Profiles értékelő eszközeivel a kiválasztás kockázata, a mellényúlás esélye jelentősen csökkenthető, illetve a jelöltek előszűrésével az interjú fókusza sokkal pontosabbá tehető. Egy shared service center ügyfelünk azt jelezte vissza, hogy a felmérések használatának kezdete után egy évvel a negyedére esett vissza a munkatársak elvándorlása a kiválasztási folyamat átalakításának köszönhetően. Másik ügyfelünknél a HR-vezető visszajelzése hat hónappal a tesztek használatának kezdete után: “Nem veszünk fel több jelöltet Profiles felmérés nélkül.”

Miben segíthetjük a kiválasztását?
  • Biztosra menne? – Megbízható, valid értékelő eszközöket ajánlunk a jelöltek minél objektívebb felméréséhez.
  • Nehezen talál jelöltet? – Hirdetéseit az ideális munkatárs “karakteréhez” igazítjuk, így több releváns önéletrajzot kaphat.
  • Sok jelöltje, de kevés ideje van? – Jelöltjeit online felméréseinkkel előszűrjük, a kiválasztási folyamatot optimalizáljuk!
  • Szeretne célzott interjúkérdésekkel érkezni az interjúra? – Felméréseink kiemelik Önnek a kulcsterületeket, amikre az adott jelöltnél érdemes rákérdezni, jól bevált interjúkérdéseket ajánlva.
Kipróbálná díjmentesen?

Próbálja ki kiválasztási szolgáltatásainkat! Tegye próbára felmérésünket, vagy akár indítson egy ingyenes kiválasztási miniprojektet! Részletes információért töltse ki lenti űrlapunkat!

Kapcsolatfelvétel