fbpx

Kiválasztási teszt

Tévedtél már jelöltek kiválasztásakor?

 

Munkatársak kiválasztásához a ProfileXT felmérésünket javasoljuk:

 

  • objektív, pontos “tükör” a jelöltekről,
  • az egyéni “működési mechanizmust” térképezi fel,
  • a várható teljesítményt, a hosszú távú “kapacitást” jelzi előre,
  • a jelöltek teszt-eredményét ideális munkaköri profilokhoz hasonlítja,
  • interjúkérdéseket, fejlesztési javaslatokat ad közvetlenül az online kérdőív kitölése után,
  • gyors, pontos összehasonlítási lehetőséget biztosít a jelölt, a közvetlen vezető, és a csapat felmérés-eredményei között.

 

 

A kiválasztás kifejezetten erőforrás-igényes folyamat, órákat tölthetünk az önéletrajzok bogarászásával, a jelöltek alapos megismerésével, a betanulási időszak szervezésével, stb. Éppen ezért, ma már számos kisebb-nagyobb cég használ kiválasztásának támogatásához kompetencia felméréseket és egyéb teszteket. Modern tesztjeink alkalmasak a job-fit, boss-fit, team-fit hármas (munkaköri rátermettség + a vezető és beosztott + a jelölt és a csapat összhangja, összeillése) felmérésére, ezzel biztosítva, hogy gyorsabban pályára állíthassátok az ideális jelöltet. Érdekelne, hogyan működik? Esetleg kipróbálnád? Lépj kapcsolatba velünk!

 

 

 

Miért éri meg tesztet használni kiválasztáshoz?

 

Csak elvétve számítják ki a hazai cégek, hogy valójában mekkora költséggel jár egy-egy munkatárs kiválasztása. A Trenkwalder szerint akár egy bruttó 200-250 ezer forintos bérkategóriába tartozó munkatárs kiválasztásának költsége is elérheti a 7-800 ezer forintot. Ha pedig rosszul sikerül a kiválasztás, az újbóli toborzás költsége és a próbaidő során kifizetett bér összege elérheti a 2-2,5 millió forintot is1.

 

A Profiles tesztjeivel, értékelő eszközeivel a kiválasztás kockázata, a “mellényúlás” esélye jelentősen csökkenthető, a jelöltek előszűrésével az interjú fókusza sokkal pontosabbá tehető. Egy shared service center ügyfelünk azt jelezte vissza, hogy a felmérések használatának kezdete után egy évvel a negyedére esett vissza a munkatársak elvándorlása a kiválasztási folyamat átalakításának köszönhetően. Másik ügyfelünknél a HR-vezető visszajelzése hat hónappal a tesztek használatának kezdete után: “Nem veszünk fel több jelöltet Profiles felmérés nélkül.”

 

 

Miben segíthetjük a kiválasztást nálatok?

 

  • Biztosra mennél? – Megbízható, valid értékelő eszközöket ajánlunk a jelöltek minél objektívebb felméréséhez.
  • Nehezen találsz jelöltet? – Hirdetéseidet az ideális munkatárs “karakteréhez” igazítjuk, így több releváns önéletrajzot kaphatsz.
  • Sok jelölted, de kevés időd van? – Jelöltjeidet online felméréseinkkel előszűrjük, a kiválasztási folyamatot optimalizáljuk!
  • Szeretnél célzott interjúkérdésekkel érkezni az interjúra? – Felméréseink kiemelik a kulcsterületeket, amikre az adott jelöltnél érdemes rákérdezni, jól bevált interjúkérdéseket ajánlva.

 

 

Kipróbálnád díjmentesen?
Próbáld ki kiválasztási szolgáltatásainkat! Tegyed próbára ProfileXT felmérésünket, vagy akár indíts el egy ingyenes kiválasztási miniprojektet! Részletes információért töltsd ki lenti űrlapunkat!

Kapcsolatfelvétel