fbpx

Felmérések

 • ProfileXT®
 • Checkpoint 360®
 • Sales Checkpoint
 • PPI (DISC)

ProfileXT®

 • A "teljes személyiséget" mérő teszt - egy objektív és pontos felmérés a munkatársakról, jelöltekről ("Total Person Concept")
 • Az egyéni "működési mechanizmust" térképezi fel: a Gondolkodási-, Tanulási stílust, a Viselkedésbeli tulajdonságokat, és az Érdeklődési köröket, motivációt méri
 • Munkatárs-kiválasztáshoz, egyéni és csoportos fejlesztésekhez, szervezetfejlesztéshez használjuk
 • Vezetői és nem vezetői munkakörökben
 • Online, 30 nyelven érhető el 

 
A ProfileXT® (PXT) kompetenciafelmérés a leggyakrabban, a legtöbb vállalati helyzetben alkalmazott felmérésünk - egy igen pontos és objektív tükör az egyéni "működési mechanizmusról", a kompetenciáinkról, a hosszú távú kapacitásunkról. 

 
A PXT kompetenciafelmérés a munkaköri rátermettséget ("Job Fit") egyedülálló módon határozza meg, lehetővé téve, hogy az adott munkakörben legjobb várható teljesítményt nyújtó jelölteket választhassuk ki. A PXT kompetenciafelmérés méri a különböző munkakörökben szükséges / elvárt "siker-kompetenciákat", és ehhez igazodva ad információt a munkatárs kiválasztásakor, fejlesztésekor, coaching-nál, utánpótlással, karriertervezéssel kapcsolatos kérdéseknél - a teljesítmény menedzselésénél. 
 

A ProfileXT kompetenciafelmérés a teljes személyiségét vizsgálja a munka szempontjából: a kognitív "stílust", a tanulást, az információ-feldolgozást, a legfontosabb viselkedésbeli tulajdonságokat, és az érdeklődési köröket, motivációt (driver-eket) térképezi fel egy online kérdőív formájában. A felmérés információval segíti a munkatársat is, a vezetőjét is, milyen területeken/témákban szükséges a tudatos odafigyelés a "korlátaink" átlépéséhez az eredményesség érdekében.

 
"Boss Fit", "Team Fit"
- együttműködés a közvetlen vezetővel, és illeszkedés a csapatba / vállalati kultúrába. Értékelő eszközeinkből a munkaköri rátermettség meghatározása mellett gyakorlatias ajánlásokat adunk a vezetőnek, hogyan lehet a már kiválasztott kollégát támogatni a munkához kapcsolódó célok elérésében. Vállalati ügyfeleink számára (tapasztalataink szerint legalább 2-4 évig) megbízható információt biztosít a PXT, ami segíti a munkaerővel kapcsolatos stratégia kidolgozását, a tehetséggondozást, és a szervezetfejlesztést.

 
Miért érdemes kompetenciafelmérést alkalmazni?
 

Kiválasztáskor, az interjún a jelöltek sokszor a reális kép bemutatása helyett inkább azt mondják, amiről azt gondolják, hogy a legmegfelelőbb válasz lehet a pozíció elnyeréséhez. Vállalati oldalról nézve, meglehetősen nagy a költsége annak, ha nem a leginkább hozzánk passzoló embert vesszük fel az adott munkakörbe. Hónapokba, gyakran egy teljes évbe telik, hogy kiderüljön mindaz, amit a PXT segítségével már a kiválasztásánál láthattunk volna. Munkavállalói - jelölti oldalról nézve? Minél inkább tisztában vagyok a saját működésemmel, a komfortzónámmal, a saját határaimmal, a számomra flow élménnyel járó tevékenységekkel, minél tudatosabb vagyok az ezekhez kapcsolódó témakörökben, annál nagyobb esélyem van arra, hogy a munkahelyen töltött napi 8-10 óra nem csak egy lesz a lehetséges negatív stressz-források közül.

 
Kutatásaink szerint…
 

 • a ProfileXT által mért 83%-os munkaköri rátermettség felett a kolléga jellemzően legalább 20%-kal hatékonyabb az átlagosan teljesítőkkel összehasonlítva
 • a munkatársak 17%-a azért nem sikeres a munkájában, mert az nem motiválja – azaz a ProfileXT-vel felmért érdeklődési körök egyéni szinten eltérnek a munkakör ideális / optimális profiljától

 
Vállalati környezetben a PXT felmérést jelöltek kiválasztásához, és a munkatársak fejlesztéséhez használjuk vezetői és nem vezetői munkakörökben. A felmérés eredménye alapján tanácsadó kollégáink egyéni és csoportos fejlesztéseket, tematikus tréningeket, coaching-ot, teamcoaching-ot, szervezetfejlesztési projekteket, assessment-, development center programokat valósítanak meg.

 
Ügyfeleink rendszeres visszajelzése: "PXT felmérés nélkül nem veszünk fel új munkatársat!"

 
ProfileXT felmérésünk kérdőíve és riportjai 30 nyelven érhetőek el, a kérdőív kitöltése 25 - 90 percet igényel.


Díjmentes kipróbálási lehetőség vállalati ügyfelek, vezetők, HR-es munkatársak és tanácsadók részére.

Checkpoint 360®

 • 360 fokos felmérés / értékelés
 • 70 vezetői tevékenységről adnak visszajelzést a vezetőnek a munkatársai, partnerei
 • Vezetőfejlesztéshez, egyéni fejlesztési tervek összeállításához használjuk
 • Online, 25 nyelven érhető el

 
A Checkpoint 360 fokos felmérésben 70 vezetői tevékenységről adnak visszajelzést a munkatársak a vezetőnek. 70 vezetői tevékenység 18 készségcsoportba rendezve, 8 vezetői témakörben: a vezetői kommunikációtól kezdve, a delegálás, a bizalom, az iránymutatás témáin keresztül, (egyebek mellett) az alkalmazkodásról, a tanulásról, az egyéni fejlődésről, mások fejlesztéséről kapunk visszajelzéseket a munkatársainktól, a partnereinktől, a vezető-társainktól, és a főnökeinktől.

 
A vezetőfejlesztés, a felmérés céljának meghatározása után, a program előkészítése keretében kommunikáljuk a felmérést a résztvevőknek: bemutatjuk a felmérés menetét, anonim jellegét, a felmérésből készülő riportot, és a felmérés-eredmény visszajelzésére szolgáló, fejlesztési fókuszú beszélgetés ívét.

 
A 360 fokos értékelés abban segít a vezetőnek, hogy azonosítsa és priorizálja fejlődési céljait:
 

 • miben látják a vezető munkatársai a fejlesztendő területeket,
 • mit igényelnek a munkatársak a hatékonyabb, eredményesebb működéshez, együttműködéshez, és
 • miben várnak változást / változtatást a vezető napi tevékenysége tekintetében?

 
A 360 fokos felmérés sok "vélemény" – összességében már reális visszajelzése. Ami fontos: a "vakfoltok csökkentésével" éppen abba az irányba tudunk elindulni a vezetőfejlesztésben / coaching-ban / egyéni fejlesztésben, amit a környezetünkben dolgozók várnak tőlünk. A Checkpoint 360 felmérés ismétlésével, a visszaméréssel arra is rá tudunk nézni, meddig jutottunk, hol tartunk a fejlődésben, mi lett számunkra (és a munkatársaink számára) a vezetőfejlesztés hozadéka?

 
A Checkpoint 360 fokos értékelésben 70 vezetői tevékenységről adnak visszajelzést a partnerek, a beosztott munkatársak és a főnök – számokban és szöveges formában: arról, hogy (a környezete szerint) "mit csinál jól" az értékelt vezető, és mit kellene másként csinálnia. A felmérés keretében adott "szabadszavas" visszajelzések még pontosabb kontextust kreálnak a vezető fejlesztéséhez.

 
A vezetői készségeket, tevékenységet elemző Checkpoint 360 felmérés hátterében a Profiles International több mint 500.000 vezetőt vizsgáló nemzetközi kutatásának eredményei állnak, amely pontosan megmutatta, hogy 8 fő területen összesen 18 vezetői készségcsoport elemzése szükséges ahhoz, hogy feltérképezzük az egyéni vezetői gyakorlat sajátosságait.

 
A 360 fokos felmérések bevezetéséhez, elindításához, buktatóinak elkerüléséhez, a vezetői TÉR folyamat megtervezéséhez, a visszajelzés-kultúra fejlesztéséhez munkatársaink örömmel állnak rendelkezésre!

 
Checkpoint 360 fokos felmérésünk 25 nyelven érhető el, és kitöltése kb. 20 percet igényel.  

Sales Checkpoint™

 • 180 fokos felmérés / értékelés
 • 79 sales tevékenységről ad visszajelzést
 • Ügyfelekkel foglalkozó munkatársak fejlesztéséhez használjuk
 • Online, 15 nyelven érhető el


A Sales Checkpoint felmérés az ügyfeles munkakörökben dolgozó munkatársak és vezetőik sales és vezetői tevékenységének hatékonyságát javítja.
 
A Sales Checkpoint 180 fokos felmérés megmutatja, hogyan értékeli az értékesítő a saját munkáját, és hogyan vélekedik erről a vezetője 7 fontos sales kompetenciában.
 
A felmérés keretében visszajelzést kapunk az értékesítő erősségeiről, egyéni fejlesztési fókuszairól, és arról, hogy egy értékesítési folyamatban, melyek azok a fázisok, amelyekre nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie, hogy elérje a kitűzött célokat.
 
Értékelésünk használatakor kirajzolódnak a tréning / coaching szükségletek, valamint az is, hogy a vezető által az értékesítéssel kapcsolatban támasztott elvárásoknak és céloknak mennyire felel meg az ügyfeles munkatárs tevékenysége.
 
A felmérés hozzájárul az értékesítő fejlődéséhez azáltal, hogy bemutatja a sales tevékenységgel kapcsolatos ön-észlelés és a vezetője meglátásai közötti különbségeket diagramokon, szöveges elemzéseken keresztül. Emellett részletesen, kompetenciánként, 79 KPI formájában jelenik meg a saját és vezetője értékelése közötti esetleges eltérés.
 
Átlátható, konkrét "elvárás-rendszert" teremt a sales tevékenységekben a felmérés: visszamérhetősége miatt értékesítői teljesítményértékelést, az egyéni kompetenciafejlesztési célkitűzéseket, sales coachingot kiegészítő eszköz.
 
A Sales Checkpoint 180 fokos felmérésünk 15 nyelven érhető el, és kitöltése kb. 20 percet igényel.

PPI (DISC)

 • A munkastílust és a motivációt mérő teszt (Dominancia - Befolyásolás - Stabilitás - Következetesség)
 • A teljesítményt, a kezdeményezést, a munka minőségét, az együttműködést, a problémamegoldást, az alkalmazkodást méri
 • Egyéni és csoportos fejlesztéshez, más felméréseinkkel együtt kiválasztáshoz használjuk
 • Online, 20 nyelven érhető el

 

A Teljesítménymutató (PPI) egy DISC személyiségteszt / DISC felmérés, ami a jelölt / meglévő munkatárs munkastílusáról ad információt: arról, hogy mennyire illik a csapatba, a vezetőhöz, hogyan lehet motiválni, és teljesítményét, esetleges konfliktusait sikeresen menedzselni.
 
A DISC felmérés választ ad arra, hogyan lehet az egyén hatékonyabb a munkájában, és a csoport szinergiája hogyan és mivel növelhető.
  
Az online DISC teszt kitöltése kb. 15 percet igényel, kérdőíve (többi felmérésünkhöz hasonlóan) automatikusan kiértékelődik a Profiles Assessment Center-ben, és a kérdőív is, a felmérés riportjai is 20 nyelven érhetőek el.

Felkeltettük érdeklődésed?

Próbáld ki termékeinket, vagy vedd igénybe tanácsadói szolgáltatásainkat! Szolgáltatásainkkal megismerheted kollégáid rejtett tartalékait, és személyre szabottan fejlesztheted őket, ezzel növelve az elkötelezettségüket!