fbpx

DISC tréning

DISC felmérés a kitöltő munkastílusáról ad információt: arról, hogy mennyire nyitott vagy zárt a környezete irányába, és hogy a feladatok megoldására, vagy az emberi kapcsolatokra helyezi-e inkább a hangsúlyt. Ezek alapján lehet következtetni arra, mennyire illik egy csoportba vagy éppen egy vezetőhöz, hogyan lehet motiválni, milyen a várható teljesítménye, és hogyan fogja menedzselni az esetlegesen felmerülő konfliktusokat.

DISC teszt alapján választ kaphatunk arra, hogyan lehet az egyén hatékonyabb a munkájában, és hogyan/mivel növelhető a csoport szinergiája.

A DISC tréning keretében

  • DISC felmérés szerinti karaktereket részletesen megismertetjük a résztvevőkkel, miközben saját DISC karaktereik beazonosítása (domináns, befolyásoló, stabil, tudatos) is megtörténik
  • egymás DISC karaktereivel dolgozunk, és annak felismerését/kipróbálását kezdeményezzük, hogyan illeszthetők egymáshoz az eltérő típusok kommunikációs stílusai és viselkedéses jellemzői, mik lehetnek az esetleges konfliktus-pontok, és hogyan lehet ezeket feloldani,
  • a DISC szerinti tipizálás magabiztos elsajátítására és rutinos alkalmazására törekszünk a mindennapok és jellemző munkahelyi szituációk során tapasztalt helyzetekben.
  • Hogy létezik, hogy én piros (domináns), és zöld (támogató, stabil) is vagyok egyszerre? Mi az a 3 tabu téma, amivel még véletlenül se piszkáld a kék karaktereket? Érkezett egy „sárga influencer” a csapatba – szerintem rövidesen meg fogunk kergülni! A munkahelyen domináns vagyok, otthon inkább zöld – hogy is van ez??

Egy klasszikus DISC tréning tematika:

1.: A DISC modell áttekintése, és a DISC használatának előnyei

2.: Önértékelés és önismeret (Az egyéni DISC eredmény és a kommunikációs stílus)

3.: Mások DISC stílusának megértése (Interakciók más DISC eredménnyel rendelkező emberekkel)

4.: Kommunikáció és konfliktuskezelés más DISC stílusú emberekkel

5.: Csoportdinamika és csoport-szerepek (A csapat DISC stílusa)

6.: Adaptív kommunikációs gyakorlatok

7.: Vezetés és DISC stílusok (Az egyéni és a csapat felmérés-eredményei alapján)

8.: Zárás, és további tanulási, gyakorlási lehetőségek

Egy DISC tréning gyakorlat:

1.: Keresd meg a csapatban azt a munkatársat / résztvevőt, akinek a DISC stílusa a leginkább különbözik a tiédtől.

2.: Egy hétköznapi, munkahelyi szituáció bemutatása egy szerepjáték formájában.

3.: Szerepcsere: válassz magadnak egy másik, a sajátodtól különböző DISC stílust, és az előzőhöz hasonló szituációt “játszatok végig” az előző, majd egy új partnerrel.

Kapcsolatfelvétel