fbpx

ProfileXT

A ProfileXT egy átfogó személyiségteszt, amely objektív tükröt tart a kitöltő személynek (illetve vezetőjének) arról, hogyan működik, milyennek látja őt a környezete, mi a kulcs a vele való együttműködéshez, hogyan tanul, és milyen jellegű munkakörben tud tartósan sikeres lenni.

 

  • A “teljes személyiséget” mérő teszt – egy objektív és pontos felmérés a munkatársakról, jelöltekről (“Total Person Concept”)
  • Az egyéni “működési mechanizmust” térképezi fel: a Gondolkodási-, Tanulási stílust, a Viselkedésbeli tulajdonságokat, és az Érdeklődési köröket, motivációt méri
  • Munkatárs-kiválasztáshoz, egyéni és csoportos fejlesztésekhez, szervezetfejlesztéshez használjuk
  • Vezetői és nem vezetői munkakörökben
  • Online, 30 nyelven érhető el

 

 

A ProfileXT (PXT) kompetenciafelmérés a leggyakrabban, a legtöbb vállalati helyzetben alkalmazott felmérésünk – egy igen pontos és objektív tükör az egyéni “működési mechanizmusról”, a kompetenciáinkról, a hosszú távú kapacitásunkról.

 

A PXT kompetenciafelmérés a munkaköri rátermettséget (“Job Fit”) egyedülálló módon határozza meg, lehetővé téve, hogy az adott munkakörben legjobb várható teljesítményt nyújtó jelölteket választhassuk ki. A PXT kompetenciafelmérés méri a különböző munkakörökben szükséges / elvárt “siker-kompetenciákat”, és ehhez igazodva ad információt a munkatárs kiválasztásakor, fejlesztésekor, coaching-nál, utánpótlással, karriertervezéssel kapcsolatos kérdéseknél – a teljesítmény menedzselésénél.

 

A ProfileXT kompetenciafelmérés a teljes személyiségét vizsgálja a munka szempontjából: a kognitív “stílust”, a tanulást, az információ-feldolgozást, a legfontosabb viselkedésbeli tulajdonságokat, és az érdeklődési köröket, motivációt (driver-eket) térképezi fel egy online kérdőív formájában. A felmérés információval segíti a munkatársat is, a vezetőjét is, milyen területeken/témákban szükséges a tudatos odafigyelés a “korlátaink” átlépéséhez az eredményesség érdekében.

 

“Boss Fit”, “Team Fit” – együttműködés a közvetlen vezetővel, és illeszkedés a csapatba / vállalati kultúrába. Értékelő eszközeinkből a munkaköri rátermettség meghatározása mellett gyakorlatias ajánlásokat adunk a vezetőnek, hogyan lehet a már kiválasztott kollégát támogatni a munkához kapcsolódó célok elérésében. Vállalati ügyfeleink számára (tapasztalataink szerint legalább 2-4 évig) megbízható információt biztosít a PXT, ami segíti a munkaerővel kapcsolatos stratégia kidolgozását, a tehetséggondozást, és a szervezetfejlesztést.

 

Miért érdemes kompetenciafelmérést alkalmazni?

Kiválasztáskor, az interjún a jelöltek sokszor a reális kép bemutatása helyett inkább azt mondják, amiről azt gondolják, hogy a legmegfelelőbb válasz lehet a pozíció elnyeréséhez. Vállalati oldalról nézve, meglehetősen nagy a költsége annak, ha nem a leginkább hozzánk passzoló embert vesszük fel az adott munkakörbe. Hónapokba, gyakran egy teljes évbe telik, hogy kiderüljön mindaz, amit a PXT segítségével már a kiválasztásánál láthattunk volna. Munkavállalói – jelölti oldalról nézve? Minél inkább tisztában vagyok a saját működésemmel, a komfortzónámmal, a saját határaimmal, a számomra flow élménnyel járó tevékenységekkel, minél tudatosabb vagyok az ezekhez kapcsolódó témakörökben, annál nagyobb esélyem van arra, hogy a munkahelyen töltött napi 8-10 óra nem csak egy lesz a lehetséges negatív stressz-források közül.


Kutatásaink szerint…
  • a ProfileXT által mért 83%-os munkaköri rátermettség felett a kolléga jellemzően legalább 20%-kal hatékonyabb az átlagosan teljesítőkkel összehasonlítva
  • a munkatársak 17%-a azért nem sikeres a munkájában, mert az nem motiválja – azaz a ProfileXT-vel felmért érdeklődési körök egyéni szinten eltérnek a munkakör ideális / optimális profiljától

 

Vállalati környezetben a PXT felmérést jelöltek kiválasztásához, és a munkatársak fejlesztéséhez használjuk vezetői és nem vezetői munkakörökben. A felmérés eredménye alapján tanácsadó kollégáink egyéni és csoportos fejlesztéseket, tematikus tréningeket, coaching-ot, teamcoaching-ot, szervezetfejlesztési projekteket, assessment-, development center programokat valósítanak meg.

Ügyfeleink rendszeres visszajelzése: “PXT felmérés nélkül nem veszünk fel új munkatársat!”

 

ProfileXT felmérésünk kérdőíve és riportjai 30 nyelven érhetőek el, a kérdőív kitöltése 25 – 90 percet igényel.


Díjmentes kipróbálási lehetőség vállalati ügyfelek, vezetők, HR-es munkatársak és tanácsadók részére.

Kapcsolatfelvétel