Motiváció? Útkeresés? Mitől csillog a szemed?

Milyen az, amikor “minden is” érdekel, és mi van ennek a hátterében?

Motiváció? Függőség? Útkeresés?

 

“Nulla” motivációval nem könnyű elindulni, és nagyjából borítékolható a várható eredmény is! Derítsd ki, mi az, ami Téged megmozgat!

 

ProfileXT felmérésünk egyik része 6 érdeklődési kört térképez fel. Itt arra kapunk választ, hogy a kérdőív kitöltője milyen típusú feladatokkal szeret igazán foglalkozni, mi lelkesíti, mitől csillog a szeme.

 

A felmérés segítségével sorrendben láthatjuk, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyek feltöltenek, energizálnak, amelyekkel ösztönösen szívesen foglalkozunk, és ránézhetünk azokra a feladatokra is, amelyek inkább fárasztanak, viszik az energiánkat, és az elvégzésük tudatos odafigyelést igényel. A belső drive-ok a sorrend elején találhatóak, és a felmérés eredményében látható a motiváció intenzitása is.

 

Ha az érdeklődési körök sorrendjében csak 1-2 olyan témakör található, ami intenzív belső drive-ként jelenik meg, akkor ezek szinte kikapcsolhatatlan tevékenységekkel fognak együtt járni: akkor is beindítanak, cselekvésre ösztönöznek, ha éppen szabadságon vagy. Az van, hogy ezek az érdeklődési körök sosem mennek szabadságra.

 

Amikor minden érdeklődési kör egy csokorban van, és legalább átlagos az intenzitásuk, akkor nem nagyon van olyan témakör, amivel ne szeretnél foglalkozni – a nagyfokú kíváncsiság, nyitottság a “mindenevő” formájában jelenik meg. Fontos, hogy mindenféle tevékenységre jusson időd, és általában nehezen éled meg, ha csak egy dolog is kimarad. A sok intenzív érdeklődési körrel rendelkező ember sok fókusszal szeret menni, sok irányból szeret ránézni a dolgokra, feladatokra. Ha nálad is ez a helyzet, érdemes magadnak feltenni a kérdést, hogyan éred el, hogy a nap végére elégedettség-érzésed legyen? Ha nálad is ez a helyzet, és – idézőjelben – mindennel is szeretsz foglalkozni, melyik feladatot engeded el, ha egyébként van lehetőséged delegálni?

 

Az intenzív drive-ok hiánya legtöbbször útkeresésről szól, és arról érdemes tovább gondolkodnod, hogy mi állhat ennek a hátterében?

 

Gyere velünk tovább, kövesd a kék nyulat és beszélgessünk egyet!

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!