fbpx

Interjútechnika tréning

Mik az erősségei? A toborzás a HR-es feladata, vezetőként nekem nincs dolgom az interjúztatással! Ebből a jelöltből hiányzik az alázat! Megkérdezhetem, hány éves? Van kérdése? Ha nincs, akkor köszönöm az interjút!

Ismerős? Jó volna, ha több jelölt jelentkezne? Hogyan függ ez össze az interjúztatással és az interjútechnikáddal?

Mi áll a Profiles interjútechnika tréning fókuszában?

Célunk, hogy a résztvevők a tréning végére:

  • gyakorlottak legyenek jelöltek előszűrésében,
  • tisztában legyenek a 20 alapvető, kiválasztáshoz használt kompetencia fogalmával, jelentésével és azok összefüggéseivel,
  • felkészülten, jelöltre szabott interjúkérdésekkel felszerelkezve érkezhessenek az interjúra
  • megtanulják a kompetencia alapú interjúk professzionális levezetését.

Az interjútechnika tréningünk elvégzése után garantáltan mosolyogni fogsz (a tenyeredet dörzsölve), amikor legközelebb meghallod, hogy van, aki még mindig megkérdezi a jelölttől, hogy milyen állatokat hívna meg a születésnapjára? Biztosak vagyunk abban is, hogy nem látogatod meg többször az 50 legjobb interjú kérdés oldalt sem…, hanem személyre szabott, professzionális interjút csinálsz a jelölttel, odafigyelve rá, feltérképezve, hogy ő mennyire passzol nálatok az adott munkakörbe, csapatba, és mennyire illeszkedik majd a közvetlen vezetőjéhez. (Menjünk egy kicsit tovább? Könnyebb lesz a jelöltnek nemet mondanod, és még talán az ajánlására is számíthatsz majd.)

Egy-egy interjútechnika tréning-gyakorlat:

1.: Állítsunk össze egy kérdés-bankot, amivel a jelölt érzelmi intelligencia szempontjából releváns viselkedésbeli tulajdonságaira tudunk rákérdezni!

2.: Egy vezető új munkatársat keres a csapatába: mi mindent kérdeznél a vezetőtől, hogy meghatározd, milyen profillal – elsősorban milyen viselkedésbeli tulajdonságokkal – rendelkező jelöltet kerestek?

3.: Kék-galléros munkaerő, fizikai állomány toborzás, interjúztatás: Miért érdemes nálatok dolgozni? Hogyan adod át ezt az információt a jelöltnek?

Kapcsolatfelvétel